Dé online specialist op het gebied van hoogwaardige verf. Altijd een ruim assortiment tegen bodemprijzen.

Wat kost een schilder?

Wat kost een schilder

Wilt u een schildersbedrijf aannemen? Het is dan goed om te weten wat gemiddelde prijzen zijn en waar u op moet letten. Het soort schilderwerken dat het schildersbedrijf moet uitvoeren hebben namelijk invloed op de prijs. Met name de volgende factoren hebben hier een sterke invloed op:

  • Het aantal lagen grondverf dat moet worden aangebracht
  • Hoeveel lagen dekkende verf er moet worden aangebracht
  • Betreft het binnenschilderwerken of buitenschilderwerken
  • Wilt u de muren laten sauzen of spuiten
  • Is er een ladderlift nodig voor hoge schilderwerken?

Variabele kosten schildersbedrijf:

Aantal lagen grondverf

Grondverf is de eerste laag verf die wat aangebracht op de muren. Deze laag zorgt er voor dat de dekkende laag die bovenop de grondlaag (ook wel primer genoemd) komt er mooier uit komt te zien. Zonder grondlaag is het risico groot dat de dekkende laag gedeeltelijk wordt opgezogen door het materiaal waarop het is aangebracht. Daarnaast is het ook gevoeliger voor het opnemen van vuil. Een goed schildersbedrijf zal daarom altijd één of twee lagen grondverf aanbrengen.

Aantal lagen dekverf

De afwerklaag is de zichtbare laag verf en wordt aangebracht met dekverf. Deze laag wordt bovenop de grondlaag aangebracht. Afhankelijk van welke dekverf u kiest kunnen er meerdere lagen aangebracht worden. Dit kan het best bepaald worden door het schildersbedrijf. Doorgaans zijn dit er één of twee. De kwaliteit, kleur en merk dekverf hebben uiteindelijk ook invloed op de uiteindelijke prijs.

Binnenschilderwerken en buitenschilderwerken

Een schildersbedrijf vraagt andere tarieven voor buitenschilderwerken dan voor binnenschilderwerken. Voor schilderwerken aan de buitenkant van uw woning wordt er doorgaans meer gevraagd dan voor binnenshuis schilderen.

  • Prijs voor buitenschilderwerk 40 -50 euro per uur
  • Prijs voor binnenschilderwerk 35 – 50 euro per uur

Omdat de prijs per uur en eventuele extra kosten (voorrijkosten) per schildersbedrijf sterk kunnen variëren is het altijd raadzaam op prijzen te vergelijken.

Kiest u voor sauswerk of spuitwerk

Wanneer u uw woning door een schildersbedrijf laat sauzen wordt de verf handmatig met een kwast aangebracht. Zoals u begrijpt is dat vrij arbeidsintensief en daarom liggen de kosten voor sauswerk hoger. Wanneer u kiest voor spuitwerk worden de oppervlakken bespoten met latex verf. Dit kan met een spuit gelijkmatig verdeeld worden. Doordat deze methode vele malen sneller is zal een schildersbedrijf hier minder voor vragen.

Prijs sauswerk

Prijs spuitwerk 5 – 10 euro per m2

Prijs sauswerk 8 – 12 euro per m2

Controleer voordat u een schilder aanneemt altijd uw eigen muren. Wanneer u vochtige muren heeft door bijvoorbeeld opstijgend vocht dient dit eerst behandelt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *